یکی از اولین مشکلاتی که ممکن است برای پنل های خورشیدی پیش آید به وجود آمدن ترک های کوچک روی آن ها است. وجود ترک های کوچکی که با چشم قابل تشخیص نیستند می تواند به مرور زمان مشکلات بزرگتری را به همراه داشته باشد .در ابتدا باید مشخص شود که منشأ این ترک های ایجاد شده چه چیزی بوده است. ترک خوردن سلول ها مشکلی است که تولید کنندگان و مشتریان قبل یا بعد از نصب پنل ها با آن مواجه می شوند.
بهترین راه حل این است که از ترک خوردن پنل ها جلوگیری کنیم تا مجبور به تعمیر و بازسازی آن ها نشویم. در حقیقت شکستگی و ترک خوردگی بر روی سلول های سازنده ی پنل ها ایجاد می شوند اما به صورت رایج به این مسئله ترک خوردن پنل های خورشیدی گفته می شود .
وجود ترک های کوچک در پنل های خورشیدی
علت ها
ترک خوردن پنل ها در سه مرحله می تواند رخ دهد. در طول ساخت پنل ها، در هنگام حمل پنل به محل مورد نظر یا در طول نصب، و هنگامی که پنل ها در معرض محیط پیرامون خود قرار می گیرند. این شکستگی در هر مرحله ای که اتفاق بیفتد تنها به دلیل وجود فشار است .
مرحله ی تولید
ممکن است تولیدکننده باعث شکستن سلول ها مور نظر شود. چند روش تست کیفیت وجود دارد که یک فرد می تواند با استفاده از آن ها وجود ترک های کوچک را تشخیص دهد؛ یکی از این روش ها الکترولومینسانس (EL) یا تست تشخیص ترک الکترولومینسانس است.
روش EL فرآیندی است که در آن کارشناسان با استفاده از تجزیه و تحلیل و بررسی تصاویر قادرند به صورت مستقیم سلول ها را بررسی کرده و محل هرگونه ترک خوردگی را تشخیص دهند.
تست EL می تواند خراش های کوچکی را که از طریق سایر روش های تست مانند تصویر برداری فرو سرخ با دوربین های حرارتی، تست فلَش قابل تشخیص نیستند نشان دهد .در حالت ایده آل، تست EL یک بار قب از وقه ورقه کردن سلول ها صورت می گیرد تا در صورت وجود خراش در سلول خورشیدی جایگزینی صورت گیرد و یک بار هم بعد از ورقه کردن سلول ها.این یک روند زمان بر است و نیازمند منابع گسترده است و به همین دلیل بعضی از تولیدکنندگان تمایلی به انجام آن ندارند. این در حالی است که تولید پنل های خورشیدی با کیفیت اهمیت فراوانی دارد .
مرحله ی حمل و نصب
هرچه پنل ها ارزان تر باشند احتمال ایجاد ترک های کوچک بر روی پنل ها بیشتر است. به علاوه هنگامی که برای حمل و نقل و نصب پنل ها هزینه ی کمتری می پردازید دقت و مراقبت از پنل ها برای عدم وجود فشار بر روی آن ها نیز کمتر خواهد بود.حقیقت این است که پس از رسیدن پنل ها به مقصد دیگر امکان تشخیص ترک های ریز بر روی آن ها وجود ندارد. بنابراین استفاده از شرکت و مهندسین معتبر برای نصب پنل ها امری بسیار مهم محسوب می شود .
محیط
عوامل طبیعی (از قبیل عوامل مکانیکی و شیمیایی) مانند برف، تگرگ، سرمای شدید، باد، و خورشید که باعث وارد آمدن فشار به پنل های در حال غعالیت می شوند، می توانند باعث ایجاد ترک ها و خراش های ریز بر روی پنل های خورشیدی شوند.به کار بردن ساختارهای پیشرفته توسط تولید کننده می تواند در جلوگیری از ترک خوردن پنل های خورشیدی در اثر عوامل محیطی بسیار کمک کننده باشد .
تأثیرات جانبی
با این وجود که جلوگیری از آسیب رسیدن به پنل های خورشیدی در طولانی مدت کمی غیرممکن به نظر می رسد اگر این ترک ها به موقع تشخیص داده نشوند تأثیرات جانبی جدی را به همراه خواهند داشت.
کاهش عمرمفید
تشخیص ندادن ترک های پنل های خورشیدی می تواند میزان عمر مفید پنل ها را به کمتر از حد انتظار کاهش دهد. کاهش طول عمر پنل ها بر میزان هزینه ها، عملکرد کلی پنل ها و جایگزین کردن زود هنگام پنل ها تءثیر می گذارد .
رد حلزونی شکل
ممکن است ترک های موجود بر روی پنل ها به شکل رد حلزون دیده شوند. البته باید بیان کرد که رد حلزون نشانه ی تأثیرات طولانی مدت ترک خوردگی است که منجر به فرآیندهای شیمیایی و در نتیجه تغییراتی در سطح سلول شده است .
مقاومت بالا
وجود ترک های ریز در پنل های خورشیدی منجر به بیشتر شدن مقاومت سلول می شود. جریان الکتریسیته از مسیری که مقاومت کمتری دارد عبور می کند.وجود شکستگی در سلول باعث می شود الکترون ها مجبور شوند از مسیر های جایگزین عبور کنند، درست مانند عبور از یک بزرگراه شلوغ.در زمانی از روز که تابش خورشید در بیشترین میزان است باید به گونه ای پنل های خود را آماده کنید که سیستم شما بتواند بالاترین میزان تولید انرژی را داشته باشد .
دوره های پیشنهادی: آموزش طراحی و ساخت بردهای الکترونیک
1 thoughts on “علت وجود ترک های کوچک در پنل های خورشیدی”
سلام و احترام.لطفا من میخوام شیشه پنلمو تعویض کنم،کلا شکسته ،کجا گیر بیارم،من شهرستان مریوان هستم.تهران هم باشه مشکلی نیست،فقط گیر بیاد.ممنون میشم راهنماییم کنید.